S K O R P I O N S O L A R

Jag tror bebis vill titta ut tidigare.... Pfft.

Publicerad 2015-04-30 10:00:35 i Graviditet, Trejde trimestern,

Igår bestämde jag mig trots allt för att stanna hemma från skolan. Helt rätt att lyssna på kroppens signaler ibland. Hamnade helt utmattad med yrsel och sura uppstötningar i sängen iprincip hela dagen. När jag väl tänkte att jag var piggare bestämde jag mig för att åka med Pär till Media market och kolla in en telefon till honom. Piggare, nja. I bilen kunde jag endast stirra rakt fram, spelades musik fick jag huvudvärk och tittade jag åt sidan ville jag kräkas. Väl inne i butiken ville jag bara ut! En sak som slog mig igår är att dagen jag fick reda på att jag var gravid var ett av mina första tecken i kroppen en konstig brusande yrsel som jag tidigare aldrig upplevt. Exakt samma grej är det som kommit tillbaka nu. Har läst att det är vanligt att en börjar må dåligt igen och drabbas av diverse jobbiga krämpor såhär i slutet på graviditeten, men det gör mig inget för snart är bebis här! Förstår ni att det bara är 24 dagar kvar till BF?! :) 
 
Personligen har jag haft en känsla av att bebisen kommer komma tidigare. Skrattar lite åt mig själv och tänker att de flesta gravida tänker säkert så, eller? Hur har ni som är eller varit gravida tänkt och hur blev det? Syster K skrattade iallafall då jag berättade om känslan och sa att hon kände precis likadant men gick ändå över typ 11 dagar. Varför jag tänker så är nog för att jag känner mig redo och för att kroppen börjar bete sig lite tokigt nu. Bebisen fixerade sig i tid, har molnvärk lite nu och då, toabesök något vissa dagar att det inte är klokt (nr2....), ilningar, känner kissnödighet fastän jag just kissat och ingen droppe kommer, sover allt sämre, illamående, yrsel, tröttare, mm. Det är nog bara att acceptera att så ska det vara flera veckor innan, haaaaaaa. :) Längtar. Minns att jag för några månader sedan längtade till det bara skulle vara 30 dagar kvar, och nu är det mindre än så men bara för att det är så nära så vill jag gärna ha det liiiiite närmare. Typiskt va. Imorgon går vi in i rätt månad, bara det är ju galet stort! 
 
Nåväl. Nu tickar klockan, tid hos barnmorskan strax! 
Här nedan ser ni bilder från igår, v 37 (36+2)
Bra kagge
För att inte tala om korvfingrar. Härligt hur hela kroppen väljer att svälla 😂
 

pust

Publicerad 2015-04-29 08:01:30 i Graviditet, Trejde trimestern,

Ibland önskar jag att jag bara kunde skippa skolan sista månaderna. Men det innebär problem i framtiden istället att det inte är värt det. Alla som har jobb går liksom på ledigt ofta 2 månader innan förlossningen, och jag ska glida mig till skolan fram till sista dagen. Det som är frustrerande är att alla lektioner min grupp är uppskriven på är obligatoriska, så har liksom inget val iprincip. Skapande kurs, all ära, skitkul de dagar energi finns! MEN. De dagar energi inte finns så tar det kraftigt emot. Men vetskapen att en något så mycket värre rest istället troligen hänger över en, när jag dessutom är ännu mer gravid, gör att jag biter ihop.
 
Hade det inte varit obligatoriskt hade jag helt enkelt varit hemma så galet mycket mer. Sover väldigt dåligt på nätterna, utmattad och illamående på mornarna, huvudvärk dagligen, förstoppning, kraftiga svettningar till attack titt som tätt (fick just ta av mig naken upptill för jag blev så överhettad, svårt att göra på skolan ha), yrsel och värk. 
 
Är i v.37 nu och har fått någon konstig svidande känsla mitt på magen mellan brösten. Känns lite som solexem, svider så fruktansvärt mycket att jag helst inte har något där, men måste ju ha kläder haha. En till sak som sker dagligen är att jag måste snyta mig och alltid är det härliga snoret beblandat med blod. Vet inte om jag nämnt det förr men näsan är väldans känslig nu som gravid, både att en alltid känner sig lite förkyld, samt att det alltid är blod inblandat. Något positivt med natten var iallafall att jag hade molnvärk och ilningar. Inte haft det förr under natten då jag legat vaken. Ja, när en är gravid är väl enda gången molnvärk känns som något positivt; i detta fall händer det ju något mer kroppen som visar på att förlossningen närmar sig. Kanske inte med stormsteg, men ändå. Minsta lilla "tecken" är underbart. 
 
NU måste jag kila till skolan. Peppigt inlägg, not haha

Babyshower

Publicerad 2015-04-26 22:43:31 i Graviditet, Trejde trimestern,

Här ser ni ett foto på alla som deltog under min Babyshower igår. Mina rara fina vänner, bebis Juni, systrar och mor. Så sjukt bra gäng, tack för att ni gjorde min lördag!
Det började med att jag trodde jag skulle åka till min vän Lena för att ha en lugn dag med hon och hennes mor. Satt i bilen då Pär skjutsade mig, snackade lite med honom i lugn och ro när vi väl var framme, till jag blickade bak och tyckte mig se två av mina systrar. Flög ur bilen och ropade LIIIIIIIIIIIIIIIINDA, men dessa två personer försvann bakom något hus så jag tänkte att jag troligast såg fel. Sa adjö till Pär, och plingade på hos Lena. Innan hon öppnade hörde jag något form av visk, tänkte Vad nu? Ska Lenas mamma öppna eller? Ska dom skämta om att Siv bor där och inte Lena? Varför viskar dom... ha.  Lena öppnade dörren och såg lite uppstressad ut, jag fattade ingenting och steg in med tankar på Var är Siv då? Sekunden efter hoppar en hög med välbekanta ansikten fram med partyhattar och skriker och jag blir helt stum! Fattar INGENTING. Kändes lite som att jag såg i syne. Är alla dessa personer här eller vadå? Var är Siv? Vad händer? Förstod kort därefter att det var babyshower på gång. Sjukt peppad, chockad och överlycklig tjej! 

Här ser ni allt smaskigt de fixat i ordning. Så GALET gott! Jag tänkte när jag var hemma Jag ska inte dricka något kaffe nu, ska spar mig till jag kommer till Lena. Kanske har hon någon kaka vi ska fika också, blir sjukt gott! Men att det var detta som väntade hade jag minsann inte den blekaste om :D Lagom nöjd gravid kvinna kan jag lova! Blir helt rörd över allt engagemang <3
Jag fick massor med fina paket också. Eller, jag och jag..... :D Har inte fotat allt men var både superfina och nödvändiga saker till lillsprätt men också goodiebags som är nödvändiga för mig och för Pär, sådär med glimten i ögat ;) sjuuukt roligt! Känns så galet att bli bortskämt på detta vis, bara få och få och få. Jag satt där som en drottning på en tron. Det lektes även lekar, en av lekarna var Gissa bebis. Då var det foto på nästan alla som var på plats, när de var bebisar. Tävlingen gick ut på att gissa vem som var vem, sjukt svårt men jag kammade hem vinsten! Jävulskt nöjd! En annan var att alla som var på plats skulle med hjälp av ett snöre gissa hur stor min midja är. Skrattade högt åt mångas enorma gissningar! Värst gissning var nog då snöret gick hela tre varv runt min midja! Den tävlingen vann syster Linda som lyckades gissa på pricken så stor som min midja är! Galet snyggt jobbat! Var även en quiz för att se om jag är redo att bli mor, resultatet blev nej..... Haha! Försent känner jag lite på den punkten! 
 
Som ni kan se på sista bilden så fick jag även en bok. I den stod massor med fina ord från dels de som var på plats men också andra fantastiska kvinnor i min omgivning. Råd till en blivande mamma samt varför just jag kommer fixa rollen som en god mor. Det var nog den finaste presenten av dom alla! Har gråtit många tårar till dessa otroliga texter! När boken lades i mina händer på showern började jag gråta. och jag kunde inte sluta!!! Hela mitt ansikte och min hals blev så blöt att en kunnat tro att jag hade en duschstråle mot sig. Grät och grät och grät. Slutade med att en kompis fick läsa högt ur boken för mig haha. 
 
Nu kom Pär hem och jag blev avbruten med kvällsfika! Avslutningsvis så hade jag en helt magiskt fin babyshower. Jätteglad för alla som medverkade och gjorde den så fin som den blev! TUSEN TACK! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela