S K O R P I O N S O L A R

Allt sitter i tanken

Publicerad 2015-08-30 20:34:42 i Graviditet,

Jag vill påstå att en kan komma ganska långt genom tankens väg. Vrider och vänder en på sitt synsätt så blir det plötsligt lite enklare att hantera tuffa dagar. Jag har tex snart praktik vilket kommer kännas tufft, men den senaste veckan har jag bombat skallen med posivita saker kring det hela och plötsligt känns det inte lika krossande i hjärtat. Jag är beroende av positiva tankar. Jag älskar då jag kommer in i ett "flow" och allt tack vare dessa positiva tankar. Det kan handla om något så enkelt som att städa. Ja, jag älskar när jag hamnar i motivationsandan. Där är jag lite nu. Jag tänker på saker jag vill göra och jag försöker se möjligheter i att det går oavsett situation. Det är bara så extremt enkelt att hamna i fällan av att upptäcka hinder och då tappa all pepp, framför allt tänker jag nu då jag har ett barn. Saker tar tid och det är därför lätt att skippa; "äsch jag skiter i dagens träningspass, jag hinner inte", fastän min sjukgymnast tycker jag ska köra en gång om dagen. Jag försöker kasta dessa negativa, lata, bekväma tankar bara för att jag ofta är trött osv, jag vet ju att en blir piggare av att vara lite på g. Jag behöver komma in i det bara, få bort känslan av att det är ett jobbigt stick i vardagen till att det känns som på rutin, något jag gör utan att ens reflektera över det. 
 
Ja jag säger då det. Människor som lever loppan, som äventyrar, som tar för sig av dagarna och av livet, er ser jag upp till. I sommar har vi verkligen försökt kasta allt som kallas bekvämligheter framför aktivitet. Det känns bara som att det är så_extremt_enkelt att få till en vana att leva och bete sig på ett visst sätt, och när en väl fastat i det hamsterhjulet är det svårt att hoppa ur. Varken jag eller Pär vill hamna där. Vi vill kunna göra saker "trots att vi har en bebis", och hittills har det aldrig varit några problem. Det gäller bara att ha fantasi för att lösa diverse situationer som blir lite annorlunda med en liten en. 
 
Nä, mycket snack och liten verkstad. Nu ska jag ta tag i dagens träningspass. Detta pass är inte så avancerat som det låter. Tar liksom max 15 minuter och då drar jag ut på tiden (Vilar lite för mycket mellan varje set osv osv haha). Undrar ni vad det är jag gör så kan jag smått försöka förklara.
1. bäckenlyft
- Jag ligger på rygg med fötterna i marken (så benen blir vikta liksom), spänner skinkorna och pressar upp midjan långsamt mot taket lite snarlikt brygga, sedan låter jag midjan åka ner mot marken och innan den nuddar golvet så pressar jag upp igen. Hela tiden spända skinkor och mage. Sjukt oavancerat men jobbigt när en är otränad och har delade magmuskler.
2. Ryggliggande magindrag
- Jag ligger helt enkelt på golvet med fötterna på samma vis som här ovan, spänner nedre delen av magen och håller så i 20 sekunder, detta ska göras 5 ggr. Viktigt här att magen inte putar ut.
3. Toe-dip
- Jag ligger på rygg, "håller in" magen/spänner den likt nr2, och har benen i 90 grader. Därefter "doppar" jag tårna i golvet framför, liksom så benen blir utsträckta, en fot åt gången. 
 
thats it. haha. Lagom start. Får liksom ligga på rygg i alla övningar (yes) och blir inte sådär slut att jag vill dö, blir inte ens svettig, ba lite varm, känns lite som lek. Perfekt start att bara få rutin på att "träna", för att sedan när magen blivit starkare kunna avancera till det hela allt eftersom; allt för att få tillbaka gamla kroppen och kanske till och med bli lite starkare i rygg osv, känns behövligt med en skruttunge i familjen. När jag gör dessa pass brukar Hedvig ligga bredvid mig och också sprattla och "träna" på sitt vis, goding. Allt blir lättare med lite sällskap, eller hur?:)

Som avslut ber jag nu er läsare att ta tag i något ni länge tänkt på göra men aldrig slutfört. Något som ni vet att ni kommer må bra av, jag vet att det finns något! En enkel liten sak eller något lite större som får bli en ny vana såhär då hösten kommer! Hejja hejja.


 
 
 
 
 

Min två kärlekar här i livet

Publicerad 2015-08-27 23:58:12 i Graviditet,


Sagostund med sin papsi på bilden nedan. Att läsa för sitt barn (och föra boksamtal; prata kring det en läser, ställa frågor och få barnet att reflektera och fundera, göra barnet delaktigt) har jag i min förskollärarutbildning fått lära mig är en av de bästa aktiviteterna för att stimulera barnets språkutveckling. Tips till er med lite äldre barn, och varför inte börja redan med småttingar? Bara hur mysigt som helst att färdas in i sagornas magiska fantasivärld med dess färgglada bilder.  
Och ibland dyker de upp

Publicerad 2015-08-26 23:50:54 i Graviditet,

...dessa obeskrivligt fantastiska dagar. De dagar som ger oss tid för varandra, som ger oss lugn, som ger oss sömn, som ger oss bus och lek, som ger oss plats för så mycket kärlek. Idag var en sådan fin dag. Trots sjukstuga i hemmet så har hela familjen upplevt en känsla av harmoni. Jag har hunnit beställa nya träningleggings då mina gamla valt att springa sin egen väg (troligtvis flydde de från min garderob för att jag inte var rolig nog att ta med dem ut tillräckligt ofta) samt en träningsjacka på rea så nu ser jag verkligen framemot att börja röra på kroppen lite mer. Barnvagnspromenad i lagom fart och inte allt för långa var råd från sjukgymnasten vilket blir en bra start för denna slitna kröpp. Jag hann även med mitt allra första "träningspass" (ligga på golvet och spänna magen i olika positioner iprincip, ser galet enkelt ut men är behövligt för att stärka de inre musklerna som glidit isär under grav. och trots dess simpla syn så var det tufft för min mage haha helt sjukt...) Igår skurade jag lägenhetens alla golv så att tända ljus, dricka hemmagjort te (river ingefära och kokar det med jordgubbar som jag sedan mosar och citron, några squeez honung sen klartt, skitgött för en som inte dricker te (Pär) men behöver få i sig pga sjukdom) och käka popcorn var galet mysigt ikväll till idol. Ja ni fattar, harmoni! Hedvig har inte feber längre (tar i trä) och har sovit mycket bättre än igår. Jag och Pär har påbörjat en ny serie och har tillochmed hunnit pussa varandra flera gånger idag UTAN att det var i förbifarten; en-halv-puss-på-mun-resten-på-kinden-och-i-håret-och-avslutningsvis-i-luften, YAAAAY! 

Hedvig som gillar att sova inbakad sov här nedan på fotot väldigt gott utan att vakna till och vara orolig, i tre timmar. Den stunden är väldigt värdefull för mig som mor där jag kan återfå lite energi, och när hon sover så gott kan jag till hundra procent utan att bli avbruten fokusera och slutföra något annat, i detta fall beställa kläder. (När hon annars har oroliga sömnperioder blir den redan virriga mammahjärnan otroligt trög och projekt jag påbörjat kan ta miljoner timmar att slutföra."ööö vänta få se nu, vad höll jag på med??" )Direkt jag var klar vaknade hon och då var jag så sjukt på g igen för att gosa pussas och mysa med min goa Hedvig❤️
Serien vi börjat se heter Wentworth, svinbra. 
Ja, jag har förresten till och med hunnit med en lång dusch så håret är sådär lätt, lent och godoftande igen istället för tungt, stripigt och smutsigt haha
Denna dag, wow. 
Godnatt! Hoppas er dag varit på prick lika bra!

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela