S K O R P I O N S O L A R

Klick!

Publicerad 2015-12-29 00:08:19 i Graviditet,

Att klicka hem saker på nätet är skrämmande enkelt. Huh! Framförallt när det är rea dessutom! Nu har jag bara sådär beställt hem skydd för sängen som passar perfa att använda i soffan osv också så lilla H får vädra rumpan lite oftare och längre här hemma☺️ Även en tallrik som går att suga fast i bordet och så "påsar" att förvara puré och annat i. Då kan jag alltså göra egna purrisar till H och ändå förvara dessa lika smart som klämmisar du köper i affären. Skitnice! Wooooop!

Familjen sover så jag ska göra samma sak. I all hast när vi kom hem ikväll bestämde vi för att möblera om i sovrummet, på ett vis mer praktiskt än kanske snyggt. Skiiiitmys! Älskar att sova i "nya" rum. Lilla H har blivit i allt mer behov av närhet nu då hennes tänder kommer fram och hon lär sig så mycket nytt, och gråter hårdare och mer hysteriskt än någonsin på nätterna när hon väl vaknar. Så för att inte krångla till det och helt enkelt underlätta för oss alla så sover hon nu med oss i vår stora säng. Så galet mysigt alltså. Känner att när hon upplevs "lugnare" och mer tillfreds kan vi börja öva in att sova själv. Känner dock ingen vidare stress med det just nu. Min önskan är att vi har sängen ifred iallafall när hon vant sig vid att inte amma på natten, men nu gör hon fortf det och då får det vara lite så som det är :) hur gör ni som läser och har egna barn gällande sömn? Och ålder på era små liv?

Fick förresten igår ett superfint mail på Facebook där en person berättade hur hon uppskattar min blogg, blev så himla himla glad. Älskar när folk vågar berätta sådana saker till någon de kanske inte känner. Visa uppskattning och tala om när vi upplever något positivt, sådant borde alla bli bättre på för det ger så mycket glädje!❤️🌟
Natti kompisar!

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2015-12-29 08:57:15

Vår Jamie som blev 6 månader den 21:a december är också väldigt närhetstörstig nu när 2 tänder kommer upp & han verkar vara på g att krypa. På nätterna funkar oftast bara att ligga mellan oss, helst så nära som typ i min armhåla. Vi har precis fått till att han inte ska amma varannan timme nätterna igenom (nu ammar han vid ca 22 & sedan nån gång mellan 04-05) så vi tar en "strid" i taget. Han får sova hos oss så länge han behöver det, & jag tänker också som du; när han slutat amma kan vi försöka få honom att sova i sin säng. Är dock orolig för när han väl kan krypa, tänk om han skulle krypa iväg när vi sover & ramla ner från sängen? Hemska tanke. Men det går säkert att få till nåt som gör det säkrare även i vår säng. Gott nytt är på er!

Svar: Ja men precis! Vi har styrt vår säng mot väggen nu just för att "säkra" lite mer, och så ligger H längst in mot väggen och vid fötterna har vi en gavel som är någorlunda hög och hindrar henne från att smita när hon väl blir så rörlig som er son:) jag har dock så galet lätt för att vakna också så tror den biten ej blir problem för oss! Men der kanske kan vara en liten lösning, styra mot vägg osv!:) oj oj oj dessa små liv alltså!:) kul att han också fått tänder, och spännande med krypandet:)
Evelina Sandström

Postat av: Elin F

Publicerad 2015-12-30 06:45:16

Åh, var köpte du skyddet till sängen?

Vi har kört nattningsrutiner med Joline sedan hon var 4 månader och då har hon sovit från 19-20 sedan dess. Medan hon fortfarande ammade (upp till 9 månader) bar vi över henne till vår säng första gången hon vaknade. Hon sov då i spjälsäng intill vår säng. Från att hon var ca 6 mån vaknade hon endast en gång per natt och har så gjort sedan dess. När hon var 11 mån började hon sova i eget rum men vaknar fortfarande en gång per natt och vill komma till oss. Vi "bråkar" aldrig med henne utan kör helt enkelt samsovning halva nätterna för att vi alla tre tycker det är jättemysigt. Oftast får vi ha sängen för oss själva då vi går och lägger oss (eftersom hon oftast kommer mellan 00-03) och det är ju skönt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela