S K O R P I O N S O L A R

Egentid

Publicerad 2015-11-30 18:10:49 i Graviditet,

Pär och H har tutat iväg till min svärfar och jag har egentid för att kunna plugga. Är klar med det och satt mig på dass för att kissa för en kvart sedan. Tar mig ej härifrån. Vad pysslar jag med? Har ju liksom egentid utanför detta rum också, behöver inte låtsas skita. Ha. Så lätt att glömma ;) aldrig jag är ensam hemma iprincip och det är ju ganska skönt ibland faktiskt. Så nu ska jag passa på att bara vara i något annat rum än dass. Adjö Uppdatering: vad har jag gjort på min egentid ikväll? 
Käkat morot gurka chips dipp till middag, därefter nudlar, näringsrikt och bra. Knäppt upp byxan för att magen ska få plats, rapat och snapchattat sönder mina vänner. Kollat med ett öga på nyheterna och fisit i soffan. Nanting så skönt!

Angående mat

Publicerad 2015-11-30 08:02:05 i Graviditet,

Tack för era komentarer! Jag känner själv lite liknande som de flesta beskriver; någon form av separationsångest att hon ska sluta heltidsammas. Känns liksom så skumt att ge henne något annat, lite som att jag lurar henne haha sjukt konstig känsla. Men gällande H: 
Hon har fått smaka någon tesked ditt som datt och blivit sjukt peppad allt eftersom så för typ två tre dagar sedan köpte jag hem gröt som hon fått äta lite mer av, igår typ en halv portion. Hon älskar verkligen att få smaka och vi har väl någon form av liknande tanke att hon kanske kan få ett mål gröt om dagen som start. I detta hem går hennes sömn upp och ner månad för
månad (utveckling hit å dit) där hon mu för tiden oftast bara vaknar två ggr (med fåtal undantag) så känns som oavsett om hon får annan mat eller ej så ställer hennes kropp nu in sig på att äta mindre på nätterna och sova "mer"/vakna mindre. Så vi får se hur vi gör helt enkelt. Det funkar så bra att amma henne i sängen när hon ska somna för då samlar hon sig, får pyjamas, vi släcker ner och hon ammas och blir lugn och somnar oftast ganska snabbt och gott. Skulle vi sätta in gröt där så känns det som hon skulle bli så uppivarv då hon blir det så fort hon fattar att hon ska äta något med sked  haha. Så troligen blir det gröt på morgonen, kanske. HUR SOM intressant att höra era komentarer och tankar! Ska kolla in Amningshjälpen och sådär. Fördel med någon ny måltid om dagen är att Pär få bli involverad på ett annat sätt vilket känns bra på många sätt och ur många synvinklar.  Nåväl, vi får se hur vi gör! 
H gos med pappa 

Pär på natt jag på familjärt äventyr

Publicerad 2015-11-29 13:37:02 i Graviditet,

Nä Pär jobbar natt tycker jag ibland det är lite olustigt att sova hemma själv (fast med H såklart.) Så igår bestämde jag mig för att ta pick och packet och åka till syster K. Vi började med att hälsa på hos Markus, Erika och August! Skitmysigt, ongarna bakade pepparkakor och badade badkar, överlyckliga! 
Svårt att inte tjuvsmaka
Vuxna fick hjälpa till litegrann så inte kakorna blev tjocka bajskorvar

Finns det något godare än kaffe liksom såhär fika-hänga-snacka-dricka kaffe. NAJS
älskar hur väl en tar tillvara på dagarna mer sedan H kom till världen. (Måste ju liksom kliva upp i tid osv) Innan dess var det så mycket sova trött lat wöööö, nu spelar liksom inget roll, eller ja jag har blivit bättre på härda och det är rånajs. Det är bara å tuta och köra!Idag var vi ute i skogen och letade en gran. Tråkigt att all snö försvunnit men mysigt ändå! Började dessutom morgonen med att tända adventaljuset och äta frukost alla tillsammans, sjukt familjärt. YES!
Glad mama trött kiddo Roligt att deras katt alltid följer med ut på promenader 😁 Något mer som är roligt är att denna skog är deras, konstig grej liksom! Wow!


Här har vi julgransoffret, det lönar sig minsann inte att vara tjusigast i skogen! Rip aribaaaaa!

Vi har dessutom även druckit glögg och ätit pepparkaka idag. Då fick jag minst sagt ett lyckans rus i kröppen. Jul!❤️ 

Innan H fanns hade jag kanske hunnit ta på mig sockar vid denhär tiden😂 älskar att vara mamma! Puss

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela