S K O R P I O N S O L A R

Nya tag!

Publicerad 2015-09-30 01:35:30 i Graviditet,

Nu är praktiken över och jag tar kraft och nya tag inför den monsterlikt skrämmande c-uppsatsen. Ja, det är lite så med C-uppsats tycker jag. Hypat och skrämmande, kanske lite i onödan, lite väl mycket liksom. Ärligt så känner jag mig någonstans peppad! Det skrämmande är mest ba att formulera bra mål oxh frågeställningar, att välja ett rimligt ämne... Håhåjaja! Jag är iallafall glad att jag tar mig framåt i utbildningen, snart mål. Det om något är skrämmande!

Här var jag igår påväg till första dagen på universitetet igen. Aspepp! Hedvig och Pär knatade där efter vidare till babysång, lyckans ostar som dom är 😍
Måste även visa denna bild. Här hämtade Hedvig och Pär mig på min sista praktikdag... Eller mötte upp mig och så åkte vi buss för första gången allihop hem. Hedvig tyckte det var galet spännande som ni kan skåda här haha😂😍
Jaha vad annars då? Jo fick ett sms igår om att jag fått ett paket att hämta ut på posten; say whaaat?! 
Jo min käre hade överraskningsbeställt en jacka sådär bra att ha i alla lägen, framför allt då vi är och vandrar i skog och mark. Asbra märke (platagonia) som är miljövänligt osv och jackan var hur härlig, lätt och tunn som helst. Känns som inget men gör allt! Tål regn vind osv. Jag har alltid velat ha en sådan jacka men inte hAft råd att prioritera så gissa om det värmde sönder mitt hjärta!!! Spännande färg dessutom, jag gillart
Vad händer mer, jo vi hade dejt igår när Hedvig somnat med enchiladas, ljus och en halv öl var. Tala om mysigt. Mina kvällar senaste månaden har alltid inneburit hundra måsten, så att en gång för alla ha tid för varandra var magiskt!!!
Vad händer mer, jo Hedvig börjar vela sitta allt oftare i babysittern. Alltså... Då menar jag inte LIGGA i ddn och hänga utan sitta upp helt och hållet. Hon försöker ta sig upp med huvudet och blir less när det inte går; så vi har börjat introducera denna stol för henne. Hon är skitduktig! En filt runt midjan och sedan är det inga problem! Finaste skrutt tycker det är skitspännande! Äntligen få se vad vi smaskar i oss vid frukostbordet! 😂 får passa på att njuta för det dröjer väl inte länge förrän hon ska hålla på stå i den.... Haha...
Lillan, som jag får alltmer tid med nu igen ❤️


Ja då kör vi!

Publicerad 2015-09-28 05:53:34 i Graviditet,

Idag åker jag på praktikens sista dag. Får se om jag får ta igen lite senare pga frånvaro/sjukdom. Bra start på dagen är att vakna 04.20 av en hungrig bebis (❤️)  och inte somna om. Somna 23, amma 01, somna om vid 02, vakna 04.20 och stiga upp 😂 utvilad och redo... Not so very mycket. Jag lever på att vi snart kan checka av en del av höstterminen, för att sedan stiga in i nästa enorma del; c-uppsats, för att helt enkelt närma mig med stormsteg mina 100%lediga mammadagar. AH!:) lyckan! 

Hedvig har förresten tvärvuxit i sättet att vara! Hon lär sig saker sååå fort och det är häftigt att följa hennes medvetenhet och hur den dag för dag blir allt skarpare. Hon är galet rolig, alltid glad och ÄLSKAR att visa att hon kan stå (såklart när vi håller i hennes händer/midja😂) skruttan vad jag vill äta upp dig!❤️Att skriva uppsats med en bebis

Publicerad 2015-09-26 13:59:36 i Graviditet,

Ja, det finns många fördelar med att vara mamma samtidigt som en pluggar. Dock finns det en hel del utmaningar också, som att få ihop en uppsats. Jo... Såhär såg denna dag ut:

När Hedvig väl somnat, jag sätter mig och ska plugga och dricka en varm kopp kaffe och inser att jag någonstans under stress just när jag upptäckte att lilla H var trött, tydligen har svept den koppen redan. Kvar i koppen finner jag en halv klunk, kall och jävlig. Att orka koka nytt kaffe finns inte på kartan utan då tar jag mig istället ett stelt och tråkigt glas vatten. 
När jag  sedan väl sätter mig framför datorn för att slutföra det dokument jag börjat med för tre veckor sedan, för att enbart bli en vecka sen i inlämning, så lyser solen mig rakt i trynet. Jag reser mig upp och drar ner persiennerna, återgår till stolen och datorn. Vad fan? Tror ni inte lik förbannat solen strålar igenom JUST i en ynklig liten springa, rakt in i mitt öga likt en livsfarlig laserstråle som kommer göra mig blind. "Nä fyfan jag orkar inte flytta på mig, bordsbenet är i vägen och då måste jag ställa mig upp och förflytta mig och då vaknar väl fröken H av det lilla ljudet" tänker jag och sitter envist kvar och blir sakta men säkert blind (inbillar jag mig själv). 
Inser därefter att jag glömt vattnet på diskbänken så kliver upp för att hämta det. Ja, ni ska veta att jag älskar Hedvigs leksaker men när jag nu just då hon somnat lyckas sparka till en skramlande leksak för att därefter kliva på den och vela tjuta "AJJJJJJJJJJJSOMSATANNNNNN"  men istället biter mig hårt i tungan för att hålla tyst (och då i sin tur vela skrika igen) för att inte väcka ungen så blir jag lagom frustrerad. När jag därefter tror jag lyckades och sedan sekunden senare hör ett lättsamt gråt från sovrummet, snabbar jag mig dit för att hon inte ska vakna till ordentligt. Lite väl uppstressad över att måsta bli klar med uppsatsen, stryker jag henne kanske lite väl fort på huvudet och sjunger med andnöd, så hon troligen upplever att mamma är tokig och annorlunda, vaknar hon naturligtvis till på riktigt. Hon ler med sitt allra finaste leende och försöker ta sig upp genom att hålla upp huvudet likt en situps (ubersött). Tjejen tror hon sovit flera timmar och inte två minuter och tänker inte somna om utan socialisera med sin mor istället. Happ nåväl, jag hann åtminstone få ner en halv mening lagom konstigt formulerad helt ur sitt sammanhang, bli halvt blind och fantisera om en varm kopp kaffe. Bättre lycka nästa gång. 

Att på det vara förkyld och hosta och nysa är i sig en enorm utmaning. Vet inte hur många gånger min risiga hosta fått henne att vakna och tokböla av rädsla gällande det läskiga ljudet som kommer ur mamma. Haha. Vad vore livet utan utmaningar? 

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela