S K O R P I O N S O L A R

Tiden

Publicerad 2016-01-27 21:33:16 i Graviditet,

Börjar inlägget med världens söting

Alltså åh! Ibland går tiden så fort! Dagarna! Kvällarna! Allt! Jag hinner inte med! Ena stunden älskar jag när jag lägger Hedvig. Jag försöker koppla bort omvärlden och tänka att det är en bra paus för mig med, lugn, meditation. Sjunga vaggvisa, hålla hand, ibland hålla i famn. Andas in, andas ut. Ibland somnar hon på fem sekunder, ibland 10 minuter och ibland är det extra oroligt i lilla kroppen och kan ta 30-40 min (då har hon ofta somnat i min famn och vaknar till då jag försöker lägga ner henne). I dessa fall har hon även lätt för att vakna till så efter dessa 30 min blir det ett himla springande fram och tillbaka för att ge tutte osv framtill efter ytterligare en timme gått och djupsömnen slagit in. Mja ibland gör allt detta mig ingenting. Men ibland är jag  inställd på att bocka av massa annat på kvällen, att min hjärna slutar fungera av allt pausande då jag springer in och ut oxh tröstar barnet, vilket kan vara frustrerande. Ja alltså är det en sak en blivande förälder bör inse så är det egentiden.... Tiden att bara tänka, en hel kväll, tiden att stenhårt fokusera på sitt, minskar drastiskt då du skaffar ett barn. Varje minut är så värdefull. Ladda upp energi. Att det skulle vara en dröm att vara hemma helt själv två timmar för att lyssna på musik och städa hela hemmet kunde jag inte ana för ett år sedan☺️Minns att jag inte fattade hur föräldrar kunde ha så fullt upp med en liten en. Men alltså, ooooomg vad tiden springer iväg! Vakna, busa, äta frukost, byta blöja, lägga till sängs och få bebis att vila igen. När hon sover; passa på att kissa, ta bort frukosten, torka bordet, koka kaffe.... Ops bebis vakna.. Byta kläder, byta blöja, leka busa, bebis hungrig, fixa mat medan bebis är missnöjd och en aning för hungrig, servera mat, tvätta bebis, sätta bebis å leka, själv laga lunch, äta lunch, roa barn, oj, bebis trött igen. Byta blöja osv osv fixa för vila, "söva" bebis, koka kaffe, ta fram kalender osv och planera middag och handlingslista, kamma håret och ta hand om sig själv, skita snabbt för att bebis kanske vaknar och blir tokledsen, ops bebis vakna. Klä bebis, klä sig själv, gå på affär, komma hem, bära allt upp för trapporna, packa upp varorna, hålla på kissa ner sig för en glömt kissa, roa bebis, laga middag, bebis bli hungrig, göra bebismat, mata bebis, värma på ens egna middag och kasta i sig medan bebis börjar bli lite trött för kvällen. Lämna disken framme, läsa bok, söva bebis. Ta bort disken. Trösta bebis som vaknar. Fortsätta med disken och koka en kopp te. Se ett halv avsnitt av en serie, gå och kissa, svara i telefon, trösta bebis, amma, pang boom vad hände med min dusch? Vad hände med träning? Vad hände med mitt kaffe som svalnade hela tiden? Oj varför är det leksaker prick överallt? Och blöjor? Fan är kl redan halv tio? Borde snabba i säng bebis kanske gör morgon redan vid 06 och ska ammas lite titt som tätt däremellan under natten. 

Ja alltså! Dagarna är så fulla! Allt på sidan om reflekterade jag inte över då jag tänkte vad är det som tar sån tid? Såg det väl mer som att jaha då bebis ska sova så somnar hen direkt. Disken, blöjorna, alla leksaker och allt planerande innan- inför- efter, räknade jag bort ☺️ (komiskt att mitt i denna egentid (kvällar då barnet sover kallar jag egentid) då jag bloggar vaknar skrutt till och vill ha tröst tre ggr ohhhh. Precis som det hör till livet som småbarnsförälder. ) 

Läs nu detta rätt, jag älskar att vara mamma, det ger så jävla mycket på hundra olika sätt och vis! Det är dock en galen omställning att varje sekund av ens vakna OCH sovande tid ha ansvar över och tänka på någon annan! Begrepp amningshjärna, mammahjärna osv känns så aktuellt just nu. Tänka på allt samtidigt som det är noll ordning och kaos i skallen, osv! Jag ger en varm applåd till alla föräldrar där ute, ni gör det bra!!!❤️🙏🏻
Ikväll har jag dock försökt njuta av ett lugn, liggandes här i soffan, blunda för lite stök. Så skönt!:):):)Kommentarer

Postat av: Mamman

Publicerad 2016-01-28 10:29:38

Vilken fin bild på lilltrollet😘Ja, tänk att en 7 månaders liten Hedvig har sådan "makt" över sina föräldrar😘

Postat av: Isabelle

Publicerad 2016-01-29 19:43:19

Alltså JA!! Exakt så är det.. Att vara manma är helt fantastiskt och klart de bästa någonsin. Men ibland vill jag vara SJÄLV?! Händer aldrig längre. Dagarna går i ett och när pappan kommer hem så är det pangpangpang för att hinna göra allt som måstes innan bebis ska sova. Tyvärr inte alls njutbart :( men vill inte stressa mig igenom den här första tiden som aldrig kommer igen. Såsåså svårt. Hahaha ursäkta mitt babblande, lång dag!!! Undrar hur ofta Hedvig vill amma på natten?

Svar: Ja! Eller hur! Förstår allt! Ah:) inte lätt. Sen kommer dagar som flyter mer än andra och så får en sååå mycket energi av bara den grejen! Nu på senaste har det varit räknat från när vi vuxna lägger oss: 1 gång när vi lägger oss kanske vid 22.30. Nästa kanske vid 02, nästa vid 05. Sedan "en skvätt" på morgonen vid 07.00 ca när hon vill ta morgon. Men nu på absolut senast (igårnatt och natten som var) har hon vaknat mycket mer, och då ibland får hon bröstet mer som "sömnmedel" då hon blir sjukt avslappnad av det hehe. Hon har vaknat typ en gång efter varje 1,5h... Puh😦 Ammar du? Få se har du ett barn jämngammal med H?:)
Evelina Sandström

Postat av: Isabelle

Publicerad 2016-01-30 21:35:50

Tack för svaret!! Ja min tjej är född 28 juni så det skiljer ju inte så värst mycket! Och jag ammar. Dock har hon sen hon va TRE månader skaffat sig vanan att vakna varannan timme nätterna igenom och inte somnat utan mat. Somnar dock alltid direkt efter det. Men känner nu att jag inte pallar mer, mååååste få sova lite mer sammanhängande. Hon vaknar normalt 22, 00, 02, 04 och slutligen 06. Har försökt vägra 02 målet några nätter nu men de enda de har resulterat i är en trött bebis och ännu tröttare mamma...

Postat av: Isabelle

Publicerad 2016-01-30 21:35:51

Tack för svaret!! Ja min tjej är född 28 juni så det skiljer ju inte så värst mycket! Och jag ammar. Dock har hon sen hon va TRE månader skaffat sig vanan att vakna varannan timme nätterna igenom och inte somnat utan mat. Somnar dock alltid direkt efter det. Men känner nu att jag inte pallar mer, mååååste få sova lite mer sammanhängande. Hon vaknar normalt 22, 00, 02, 04 och slutligen 06. Har försökt vägra 02 målet några nätter nu men de enda de har resulterat i är en trött bebis och ännu tröttare mamma...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela