S K O R P I O N S O L A R

Lillan sjukling

Publicerad 2016-03-22 11:36:46 i Graviditet,

Ja herreje vad dagen kan vända snabbt. Igår hade vi en jättetrevlig dag, åkte på nya gallerian i Umeå där även IKEA öppnat. Fikade, kollade in butiker och hade det hur mysigt som helst med min äldsta syster Linda och mamma! 

Efter handling åkte vi hem, men bestämde oss ganska snabbt för att ta en promenad till Ica och handla middag. Slutade med pizza på pizzerian! Hedvig glad som vanligt fick barnmat och smoothie medan vi andra tjockade. På vandring hem satt Hedvig i vagnen och började plötsligt kaskadkräkas, så saaaaanslöst mycket! Kan inte förstå hur hon kunde ha så mycket i magen?! Och allt ut i en och samma stråle, fyfan så läskigt det var! Barnet alldeles full i spya superledsen fick komma upp och krama mamma resten av promenaden hem. Tänkte att hon kanske bara hade någon irritation i magen, satt något i halsen eller liknande för blev sig lik väl hemma igen. Vi tog oss en dusch och sedan på med pyjamas. Några minuter senare hör jag från toan hur hon "mamamamamama" när hon är med mormor och pappa, sedan kräks hon massor igen! Jag kutar ut från toan och lillan kräks och är ledsen! Usch så läskigt att se en sådan liten en kräkas så länge att hon inte kan andas. Fyyyyy! Hedvig blev alldeles vit i ansiktet och slö. På med kläder tutade vi till akuten. Klassiska "oroliga föräldrar till sitt första barn som första gången kräks annat än bröstmjölk". Fy så orolig en kan bli! Så rädd om lilla skrutt att det bara värker sönder i hjärtat minsta lilla hon visar sig sjuk. 

Fick vänta på akuten länge och göra lite olika kontroller, fick vätskeersättning och mellan varven kräktes hon. Kom hem på sena kvällen och tro mig, blev inte många timmars sömn för mig inatt. Hedvig lyckades sova någorlunda bra men gud så nervigt att sova med en magsjuk liten en som inte kan kontrollera var eller när hon kräks! Ah! 

Tråkig läskig upplevelse, men Hedvig visar sig lite piggare idag tack och lov! Finaste Hedvig!


Kommentarer

Postat av: Elin F

Publicerad 2016-03-22 12:37:25

Men fy så jobbigt, stackars Hedvig!
Hoppas hon repar sig snabbt <3

Joline var typ 1,5 år första gången hon kräktes och det tyckte Vi var läskigt, så kan bara tänka mig hur ni måste ha känt!

KRAMAR!

Svar: Ja huvva! När ens barn är sjuk känns det verkligen i mammahjärtat!!!! Ah!! Tack! Kram!!
Evelina Sandström

Postat av: Mamman

Publicerad 2016-03-22 12:46:01

Lillgumman mormors💙

Postat av: Julia

Publicerad 2016-03-23 21:08:19

Men åh lillfjunet! Det är HEMSKT när ens barn är sjuka, speciellt magsjuka. Ynkliga som få! Kryyyya heddis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela