S K O R P I O N S O L A R

Världens bästa bok typ typ typ

Publicerad 2016-03-09 19:49:21 i Graviditet,

Vi fick en bok av pärs pappa på julen som heter otroligt högt och extremt djupt skriven av Annelie Pompe. Inspirerande och helt fantastisk bok som lyfter punkter för ett mer värdefullt liv skulle jag vela säga. 
utdrag ur boken: 
" Du mår som du tänker. Varje tanke sätter ett spår i hjärnan. Varje gång du tänker samma tankar blir spåret lite djupare, lite enklare att följa för kommande tankar. Alltså blir det lättare och lättare att tänka samma tanke. Eftersom våra hjärnor är programmerade till att i första hand överleva är vi mer vaksamma på det negativa som händer och kan hända. Så den största delen av vår tankeverksamhet är oftast mer eller mindre negativ.... Så länge dina tankar ältar det förflutna, som du inte kan göra något åt, eller oroar sig för framtiden, som du heller inte kan göra något åt, kan du inte leva i nuet eller få ro i sinnet."

"Vad du tänker och känner påverkar i högsta grad ditt sätt att se verkligheten."

"Livet handlar inte om att hitta dig själv, det handlar om att skapa dig själv."

"Rädslan är ett osynligt fängelse. Att vara modig är vägen därifrån."

"Ett äventyr uppstår när man sätter allt på spel, inklusive sina förutfattade meningar om världen och sig själv, och vågar möta en värld man inte känner."Kommentarer

Postat av: Mamman

Publicerad 2016-03-09 20:51:11

Så sant så😘

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Umeå, 25 år, mamma till Hedvig född 2015 i juni. Förskollärare som nu är mammaledig och bor i fjällen, Tärnaby med min familj. Älskar att vara mamma, fota, skriva, laga mat, måla, naturen, godis, skratt, familj, köra skoter, smoothie😋 Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela